Извънредно положение

Уважаеми родители,

Предвид епидемичната ситуацията, обявеното извънредно положение и нашия главен приоритет в момента – здравето, ви уведомяваме, че с всички групи ученици по английски език в годишна форма, преминаваме към ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ. Най-важно е да спазваме препоръките и да ограничим контактите. Наред с това обаче, за нас друга основна грижа е да обезпечим продължаване на учебния процес и учебната година да не се прекъсва. Дистанционното обучение ще се провежда докато трае извънредното положение. Ще възстановим редовните присъствени (face-to-face) занятия, когато обстановката го позволи, както и ще организираме допълнителни такива. Ако е необходимо, ще удължим и учебната година.

Вярваме, че в съвременното общество и силната връзка на децата с технологиите и интернет, дистанционното обучение е отличен вариант да продължим работата си в часовете по английски език. В някои аспекти, то е дори по-продуктувно от присъственото (гъвкаво време на провеждане, повече интерактивни упражнения и др.).

Апелът ни е към всички родители, да проявят необходимото търпение и спокойствие, както и да окажат необходимата първоначална помощ, за да помогнат на децата да работят в дистанционна форма. За по-малките ученици, нуждата от съдействие и контрол ще е по-голяма.

Обезпечеността при дистанционно обучение включва компютър, лаптоп, таблет или смартфон (препоръчваме максимално по-голям екран), аудио връзка, интернет връзка. Ще изпратим подробно ръководство за работата в дистанционна форма на обучение, за да бъде максимално лесен достъпа до системата. Възможно е да има неясноти и да се проявят проблеми, но можем да ви уверим, че в създалата се ситуация правим всичко възможно да реагираме бързо и адекватно. Считаме, че ние, заедно с вас родителите, сме партньори в този процес и общата ни цел е децата да са здрави и да продължат да учат.

Родителите и децата ще могат да се срързват с Hi School на обявените телефони и имейли, както с администрация, така и с преподавателите.

Ще осигурим и skype часове с жива връзка, които са насочени изцяло към уменията за говорене (speaking).

Уроците в дистанционна форма ще стартират от следващата седмица.

Очаквайте обаждане, за да уточним подробностите с всеки родител.

Благодарим на всички.

Бъдете здрави!

Hi School

Aim high

Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory